Pup-informatie

 

***********Momenteel geen pups beschikbaar**********

 

Hummelo, 8 mei 2020

 Door de corona crisis is de vraag naar pups momenteel enorm gestegen. Ik plaats dan ook geen mensen meer op mijn wachtlijst. Mocht er onverhoopt toch een hond/pup beschikbaar komen dan komt het op deze website te staan en/of mijn Facebook pagina, kennel de Hoenhorst. Ook ontvang ik momenteel geen mensen in mijn kennel. Mensen die reeds op mijn wachtlijst staan, blijven hierop staan.

 

Hartelijke groet, Marieke Hilhorst

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bij interesse naar een pup uit mijn kennel graag onderstaande informatie lezen over mijn werkwijze. 

 

Marieke Hilhorst
Broekstraat 15
6999 DE Hummelo
Tel: 0314-642433

 

Al mijn pups worden verkocht met stamboom. De ouderdieren hebben de verplichte gezondheidonderzoeken met goed gevolg doorlopen. En zijn geschikt bevonden voor de fok. De gezondheid van moederhond en de pups staan ten allertijde voorop. Mijn pups worden gefokt volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer.

Tevens heeft iedere pup zijn eigen DNA certificaat, waarbij gecontroleerd is op de afstamming.

Mijn ouderdieren worden getest op het hart, syringomyelie, patella luxatie, curly coat, dry eye syndroom. En episodic falling. Ook hebben de reuen nog een oogonderzoek ondergaan.

Elke pup heeft dus zijn eigen stamboom, DNA certificaat, eigendomsbewijs en Europees paspoort.

Mijn pups verlaten niet eerder dan op de leeftijd van 9 weken het nest. Ik vind dat een Cavalier pup deze tijd nodig heeft, zodat de overschakeling naar zijn nieuwe huis, zo soepel mogelijk verloopt.

Mijn pups groeien op in huiselijke sfeer en zijn goed gescocialiseerd, ook met andere honden en met kinderen. Op de leeftijd dat ze het nest mogen verlaten hebben ze hun eerste vaccinatie gehad,  zijn ze in de nest periode 4x ontwormd en zijn ze door de Raad van Beheer gechipt.

Er wordt gewerkt met een koopcontract waarin rechten en plichten van de koper en de fokker staan gespecificeerd. Mijn pups worden verkocht met koopcontract en factuur. In het koopcontract staan ook duidelijke regels voor wat betreft de garantie.

Er wordt bij de verkoop van de pups een puppypakket verstrekt met daarin voldoende voer voor 2 weken, folder materiaal, een borstel, een map met daarin tips over zindelijkheid, bench training, dit om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit vind ik zelf ook erg belangrijk, de overgang naar een nieuw gezin moet gewoon goed gaan.

Cavaliers zijn geen goedkope honden, mijn pupprijs bedraagt € 1500,-. Deze prijs komt mogelijk tot stand doordat wij dure gezondheidonderzoeken verrichten bij onze fokdieren.

Pupkopers die een hond van mij hebben gekocht kunnen mij ten allertijde om advies vragen, de garantie loopt dus niet tot aan de deur. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van mijn kennel als logeer adres voor uw hond. Deze service geld alleen voor Cavaliers en niet voor andere honden. Uiteraard is dit logeren wel tegen betaling. Ook is het mogelijk om de vachtverzorging van uw Cavalier door mij te laten doen.

Mocht u naar aanleiding van dit verhaal enthousiast zijn geworden en u wilt graag een pup uit een goede kennel dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Ik vind het prettig om vooraf een kennismakings gesprek te hebben bij mij in de kennel. Zo kunt u zien hoe mijn honden gehouden worden, hoe ze eruit zien, etc. Als er wederzijds een 'klik'is dan noteer ik uw gegevens en voorkeur en wordt u vanzelf benaderd als ik iets beschikbaar heb. Ik vind het belangrijk dat mensen bewust kiezen voor een pup uit mijn kennel.

Let wel: in een nest pups heb ik zelf altijd de eerste keuze. Ik fok voor mijzelf omdat ik er plezier aan beleef en ik fok met een bepaald toekomst perspectief en visie. Uiteraard moet ik zelf goed fokmateriaal aanhouden om zo de kwaliteit in mijn kennel te waarborgen. Soms maak ik deze keuze pas als de pups 9 weken oud zijn. En kan daardoor niet altijd meteen iemand een pup toezeggen. Pups komen kijken na afspraak kan natuurlijk altijd.

Dus mocht u geínterresseerd zijn in een pup van Kennel de Hoenhorst, maak dan een afspraak met Marieke Hilhorst voor een vrijblijvende kennis making.

 

Marieke Hilhorst

Telefoon nummer: 0314-642433

 

 

Etalage-7.jpg