Marieke & het Cavalier-virus

Mijn naam is Marieke Hilhorst, samen met mijn man en 4 kinderen woon ik op boerderij De Hoenhorst in het Gelderse Hummelo.
Hier heeft mijn man zijn melkvee bedrijf en heb ik mijn eigen hondentrimsalon en kennel.

Van jongs af aan wist ik al dat ik later iets met dieren wilde gaan doen. Na de MAVO heb ik dan ook de opleiding dierverzorging gevolgd. Tijdens die opleiding heb ik stage gelopen bij kennel van het Lamslag en daar ben ik besmet met het Cavalier-virus. Mijn eerste Cavalier kwam ook daar vandaan, Irene van het Lamslag.

Eerste nestje

Inmiddels is Irene (ruim 14 jaar) overleden en is Lalixe van het Lamslag bij ons in huis gekomen. Daarna volgden: Vanilla van het Lamslag, Pocola van het Lamslag en Dolores van het Lamslag. Met hen hoop ik mijn eigen fokkerij-lijn op te zetten.

Inmiddels heeft Vanilla mij 2 mooie dochters gegeven, Anouk en Adele van de Hoenhorst. Ook Dolores heeft mij 3 hele mooie nakomelingen gegeven, Floris, Louise en Lauren van de Hoenhorst.

Vanilla, Dolores en Pocola zijn met pensioen en met hun nakomelingen hoop ik verder uit te breiden.

Tijdens mijn middelbare school periode heb ik heel veel ervaring opgedaan in het houden en omgaan met honden. Na het behalen van mijn trimmers diploma ben ik als zelfstandige verder gaan werken in mijn eigen salon, die ik aan huis heb.

Mijn toekomst visie is om Cavaliers te fokken die zo dicht mogelijk de rasstandaard benaderen, die een fijn, stabiel karakter hebben en die ook op het gebied van gezondheid goed scoren. Daarom zal ik mij ook altijd blijven bijscholen om zoveel mogelijk dingen bij te leren.

Diploma's

De volgende diploma’s zijn in mijn bezit:
-Dierverzorging - Melkveehouderij.
-Dieren EHBO
-Dieren verloskunde
-Honden Toiletteren
-Honden en Katten besluit, (deze cursus is speciaal voor dierenpension/asiel/kennel houders. De inhoud van de cursus gaat over, huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting, gedrag, rassen, gezondheidsleer, ziekteleer , EHBO, wetkennis, organisatie, bedrijfsvoering, economie en milieu kunde).

- KK1, kynologische kennis deel 1.

 

 

 

Etalage-3.jpg